Ένα αναζωογονητικά ανοιχτό κάλεσμα για εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από έναν Ισραηλινό, μέλος της Κνεσέτ

Της Katie Halper*

Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2014 13:46 EDT

Πάντα έλεγα ότι θέλω τους οπαδούς της εθνοκάθαρσης όπως τους άντρες: ειλικρινείς, άμεσους και με σχέδιο. Δυστυχώς, ακριβώς όπως και οι καλοί άντρες, οι ειλικρινείς και φανεροί οπαδοί της εθνοκάθαρσης είναι λίγοι και σποραδικοί. Ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση, κι εκείνοι που την υποστηρίζουν τυφλά, ισχυρίζονται ότι οι επιθέσεις στη Γάζα γίνονται για λόγους αυτοάμυνας, και μόνο αυτοάμυνας, ένας άντρας έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι ο πραγματικός στόχος είναι να ξεφορτωθούν από την περιοχή τους Παλαιστίνιους και να την εποικίσουν με Εβραίους. Και αυτός ο άντρας είναι ο Moshe Feiglin, Αναπληρωτής ομιλιτής και μέλος της Κνεσέτ (του ισραηλινού κοινοβουλίου).

 Αλλά πριν φτάσω στον Feiglin, ας εξηγήσω τι εννοώ εθνοκάθαρση. Ο ορισμός της έχει γίνει προφανώς αντικείμενο μεγάλης ακαδημαϊκής και πολιτικής συζήτησης, αλλά γι’ αυτό το σημείωμα θα υποκύψω σ’ έναν από τους ορισμούς που παραθέτει ο Andrew Bell-Fialkoff στο άρθρο του στο Foreign Affairs με τίτλο «Μια Σύντομη Ιστορία Εθνοκάθαρσης» :

 Εκτοπισμός ενός «ανεπιθύμητου» πληθυσμού από μια δεδομένη εδαφική περιοχή λόγω θρησκευτικών ή άλλων εθνικών διακρίσεων, πολιτικών, στρατηγικών ή ιδεολογικών παραγόντων ή έναν συνδυασμό αυτών.

Ok. Πάμε πίσω σ’ αυτά που έχουν πλάκα. Ο Feiglin έγραψε την Τρίτη ένα άρθρο γνώμης στο οποίο αποκάλυψε τις ελπίδες και τα όνειρά του για το μέλλον του Ισραήλ και την εξαφάνιση των Παλαιστινίων από τη Γάζα. Ο τίτλος ήταν «Η Σκιαγράφισή Μου για μια Λύση στη Γάζα» και ο υπότιτλος «Σαφώς και συνοπτικά, τα βήματα προς την επίτευξη ησυχίας στη Γάζα». Αμέσως εντυπωσιάστηκα από την ευθύτητά του σχετικά με την επιδίωξη ησυχίας, όχι ειρήνης. Η ειρήνη, που απαιτεί τον τερματισμό της σύγκρουσης, είναι τόσο κλισέ. Αλλά η ησυχία, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω φίμωσης, κατασίγασης, ή δολοφονίας, είναι τόσο καλύτερη. Σκεφτείτε πόσο καλύτερα ακούγεται. «Θα έχουμε ησυχία, θα έχουμε επειδή πρέπει…», «Το μόνο που λέμε, είναι δώστε μια ευκαιρία στην ησυχία», «Τί είναι τόσο αστείο σχετικά με την ησυχία, την αγάπη και την κατανόηση;», «Όχι δικαιοσύνη, όχι ησυχία!»

Ο Feiglin δεν μασάει τα λόγια του. Για την ακρίβεια τονίζει τις απαιτήσεις του, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και οι επτά ευγενείς στόχοι του για την επίτευξη της ησυχίας είναι:

 1. Τελεσίγραφο
 2. Επίθεση
 3. Πολιορκία
 4. Άμυνα (επειδή γιατί όχι;)
 5. Κατάκτηση
 6. Εξάλειψη
 7. Κυριαρχία

Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα σημεία 5 έως 7. Ας ρίξουμε μια ματιά, πάμε;  

Κατάκτηση – Αφού οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού (IDF) ολοκληρώσουν την «αποδυνάμωση» των στόχων με τη δύναμη πυρός τους, ο IDF θα κατακτήσει το σύνολο της Γάζας, χρησιμοποιώντας όλα τα αναγκαία μέτρα  για να περιορίσει τις ζημίες για τους στρατιώτες, χωρίς να λαμβάνει υπόψη άλλους παράγοντες.

Αρκετά έντιμη κατάκτηση, χωρίς να περιορίζεται από ανθρωπιστικές θεωρήσεις για όσους δεν είναι Ισραηλινοί στρατιώτες. Καλό ακούγεται.

Εξάλειψη– Ο GSS [Γενικός Οργανισμός Ασφάλειας]και ο IDF θα εξαλείψουν όλους τους ένοπλους εχθρούς από τη Γάζα. Ο εχθρικός πληθυσμός που είναι αθώος και διαχώρισε τη θέση του από τους ένοπλους τρομοκράτες θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα του επιτραπεί να φύγει. Το Ισραήλ θα βοηθήσει γενναιόδωρα όσους θελήσουν να φύγουν.

Αρκετά έντιμη εξάλειψη των ανθρώπων που δεν έχουν ήδη ησυχάσει (σκοτωθεί). Αδιευκρίνιστο το πως θα ξεχωρίσουν τον «αθώο» από τον «ένοχο πληθυσμό» ή σε τι θα συνίσταται η γενναιόδωρη βοήθεια. Μακάρι να δούμε γενναιοδωρία στα επίπεδα του 1948. Ένα κορίτσι μπορεί να ονειρεύεται.

Κυριαρχία – Η Γάζα είναι τμήμα της Πατρίδας μας και θα παραμείνουμε για πάντα εκεί. Η απελευθέρωση τμημάτων της χώρας μας είναι το μόνο πράγμα που δικαιολογεί το να θέτουμε τους στρατιώτες μας στον κίνδυνο της μάχης για να κυριέψουν εδάφη. Μετά την εξάλειψη της τρομοκρατίας από τη Γάζα, αυτή θα γίνει τμήμα ενός κυρίαρχου Ισραήλ και θα κατοικηθεί από Εβραίους. Αυτό θα εξυπηρετήσει επίσης και την κρίση κατοικίας στο Ισραήλ. Η παράκτια σιδηροδρομική γραμμή θα επεκταθεί, το συντομότερο δυνατό, ώστε να καλύψει όλο το μήκος της Γάζας.

Αρκετά έντιμος εθνικισμός, φυλετισμός, επεκτατισμός, πρόδηλο πεπρωμένο και  σοβινισμός, συν ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα εις το διηνεκές. Ανοιχτή θεοκρατική έκκληση προς τους Εβραίους να επανοικήσουν τη Γάζα, η οποία ανήκει στους Εβραίους επειδή… Η Τορά. Θλιβερή προθυμία να αφήνεις τους άλλους να πεθαίνουν ενώ εσύ κάθεσαι σπίτι φτιάχνοντας λίστες με πρέπει να για γεννοκτονίες. Και, αυτό μπορεί να είναι το μοναδικό σχέδιο εθνοκάθαρσης που περιλαμβάνει επίσης υπηρεσία τρένων και βελτιώσεις στην αγορά ακινήτων. (Τοποθεσία, Τοποθεσία, Τοποθεσία!).

Ο Feigin συνεχίζει, προσθέτοντας κάποια ακριβή στατιστικά στοιχεία του Nate Silverianly στο εδάφιο «Κυριαρχία»:

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις [ποιές;], οι περισσότεροι [πόσοι;] Άραβες στη Γάζα επιθυμούν να φύγουν [αναρωτιέμαι για ποιο λόγο]. Σε εκείνους που δεν ενεπλάκησαν σε αντι-ισραηλινές ενέργειες θα προσφερθεί ένα γενναιόδωρο, διεθνές πακέτο μετανάστευσης. Όσοι επιλέξουν να μείνουν θα λάβουν καθεστώς μόνιμου κατοίκου. Μετά από κάποια χρόνια που θα ζουν στο Ισραήλ και θα το συνηθίσουν, σε συνάρτηση με την κατάλληλη νομοθεσία στην Κνεσέτ και την έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών, σε όσους δεχτούν ατομικά την εξουσία του Ισραήλ, την ουσία και τον τρόπο ζωής του Εβραϊκού Κράτους στη Γη του, θα προσφερθεί ισραηλινή υπηκοότητα.

Και πάλι, δεν είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει αντι-ισραηλινές ενέργειες. Εξίσου αδιευκρίνιστο παραμένει το σε τι συνίσταται το γενναιόδωρο διεθνές πακέτο μετανάστευσης, αλλά σκέφτομαι κάτι σαν all-inclusive πακέτο για το Κανκούν, με βραχιολάκι χρονοδιαγράμματος προσφορών. Εντελώς αόριστη η προϋπόθεση παραχώρησης ιθαγένειας με βάση την  πολιτιστική αφομοίωση, η οποία, φαντάζομαι, θα περιλαμβάνει την υπογραφή ένορκων καταθέσεων στις οποίες θα ορκίζονται στην ανωτερότητα του ισραηλινού χούμους.

Katie Halper γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, είναι κωμικός, συγγραφέας και κινηματογραφίστρια. Είναι συμπαρουσιάστρια στο Morning Jew, γράφει, μεταξύ άλλων για τα The Nation, Feministing, Jezebel και εμφανίζεται στα MSNBC, RT, Sirius radio (που της έκλεισε το τηλέφωνο μια φορά). Το National Review την έχει αποκαλέσει «χαριτωμένη και σχετικά πνευματώδη».

Πηγή: Raw Story

Φωτογραφία: True Activist

ΥΓ: Ευχαριστίες στη Λαμπρινή Θωμά που έκανε την αρχική ανάρτηση στον τοίχο της

2 thoughts on “Ένα αναζωογονητικά ανοιχτό κάλεσμα για εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από έναν Ισραηλινό, μέλος της Κνεσέτ

 1. steve revins says:

  Hi comrade! hope you are fine!
  Socialist Greetings from birmingham uk!
  😆

  Date: Fri, 25 Jul 2014 19:41:02 +0000
  To: steverevins@live.co.uk

  Like

Hit the box !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s