Η ΝΕΡΙΤ εγκρίνει δαπάνες, αλλά η ΕΡΤ δεν δίνει αποζημιώσεις

Στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ την Τρίτη 28 Μαΐου 2014 μίλησαν δύο απολυμένοι της ΕΡΤ, ζήτησαν μεταξύ άλλων οικονομική στήριξη και επισήμαναν ότι στους 12 μήνες της κλειστής ΕΡΤ μετράνε 12 θανάτους συναδέλφων. Εξακολουθεί να εκκρεμεί ηαπόδοση των πετσοκομένων αποζημιώσεών τους.

Την επομένη, στις 29/5/2014 αναρτήθηκαν στη Διαύγεια 7 εγκρίσεις εκταμίευσης δαπανών της ΝΕΡΙΤ. Ψάχνοντας εντόπισα ότι μέσα σε επτά μόλις μέρες, από τις 22 έως τις 29 Μαΐου 2014, έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια εγκρίσεις εκταμίευσης δαπανών ύψους 456.838,08 ευρώ (τετρακοσίων πενήντα έξι χιλιάδων, οκτακοσίων τριάντα οχτώ ευρώ και οκτώ λεπτών), ενώ στις 19/5/2014 εγκρίθηκε η ανάθεση υπηρεσιών στη Nielsen έναντι ποσού 295.000,00 ευρώ. Μιλάμε συνολικά για 751.838,08 ευρώ μόνο μέσα στο Μάιο.

Εν τω μεταξύ, το Μάρτιο 2014 εγκρίθηκαν 10 εκπομπές, εξωτερικές παραγωγές,το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού των οποίων που ανέρχεται σε 1.693.943,26 ευρώ.

Τα ποσά αυτά είναι ενδεικτικά και ο τρόπος παρουσίασης των αποφάσεων στη Διαύγεια σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει στο σχηματισμό συνολικής εικόνας των δαπανών. Πρέπει να μπαίνεις στο κάθε αρχείο ξεχωριστά και δεν βγάζεις πάντα άκρη. Πάντως λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για όλους.

Το μόρφωμα λειτουργεί χωρίς να έχουν αποδοθεί τα οφειλόμενα στους απολυμένους της ΕΡΤ και χωρίς να έχουν προσληφθεί οι επιτυχόντες δημοσιογράφοι του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ.

(Ακολουθούν στοιχεία από τις αναρτήσεις στη Διαύγεια, αν θέλετε να τα δείτε, το υπόλοιπο βρίσκεται αναρτημένο στο λογαριασμό μου στο fb στις 30 Μαΐου 2014 και αναδημοσιευμένο στο ERTopen)

Hit the box !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s