Ισραηλινός ακαδημαϊκός: ο βιασμός Παλαιστινίων γυναικών θα απέτρεπε επιθέσεις

(Αναρτημένο στις 22 Ιουλίου 2014 στο fb)

[Επειδή ξέρω τι συναισθήματα μπορεί να προκαλέσει το παρακάτω κείμενο εφιστώ την προσοχή στο ότι το Alternative Information Center-AIC, που έχει τα κότσια να διεθνοποιεί τέτοιες ειδήσεις, είναι ένας κοινός Παλαιστινιακό-Ισραηλινός οργανισμός , που προωθεί τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την ειρήνη για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς].

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014
Της Connie Hackbarth

Ο Δρ. Mordechai Kedar, Ισραηλινός μελετητής της Αραβικής λογοτεχνίας και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο βιασμός των συζύγων και των μητέρων των Παλαιστίνιων μαχητών θα απέτρεπε επιθέσεις.

«Το μοναδικό πράγμα που θα απέτρεπε έναν βομβιστή αυτοκτονίας θα ήταν να γνωρίζει ότι εάν συλληφθεί, η αδελφή του ή η μητέρα του θα βιαστούν» δήλωσε ο Kedar κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής. (Εδώ η εκπομπή, στα εβραϊκά, το σχόλιο του Kedar ξεκινάει στο 1:35:00).

Ο Kedar, που είναι ακαδημαϊκός ειδικευμένος στον Παλαιστινιακό πληθυσμό εντός του Ισραήλ, υπηρέτησε 25 χρόνια στις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, όπου ειδικεύτηκε στις Ισλαμικές ομάδες.

Είναι ερευνητής στο δεξιό Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών Begin-Sadat του πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν καθώς και ιδρυτής και τωρινός διευθυντής του Παρατηρητηρίου της Ισραηλινής Ακαδημίας (Israel Academia Monitor), μία νεο-Μακαρθιστική ιστοσελίδα που παρακολουθεί τις υποτιθέμενες «αντι-Ισραηλινές δραστηριότητες των Ισραηλινών ακαδημαϊκών».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο εθνικής εμβέλειας καθημερινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα Hakol Diburim στο Israel Radio Bet, ο συνεντευξιαστής Yossi Hadar απάντησε ότι η πρόταση του Kedar «ακούγεται άσχημη […] Φυσικά δεν μπορούμε να λάβουμε τέτοια μέτρα».

Αυτές οι παρατηρήσεις δεν απέτρεψαν τον Kedar, ο οποίος επέμεινε ότι «είναι θέμα κουλτούρας…» και ότι «αυτή είναι η Μέση Ανατολή», προτού προσθέσει εν συνεχεία «δεν μίλησα για το τι κάνουμε ή δεν κάνουμε. Μιλάω για την πραγματικότητα: το μοναδικό πράγμα που θα αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας είναι το να γνωρίζει ότι αν πυροδοτήσει το μηχανισμό, η αδελφή του θα βιαστεί».

Το Πανεπιστήμιο Bar Ilan είναι Εβραϊκό θρησκευτικό πανεπιστήμιο το οποίο βρίσκεται σε προάστιο του Τελ Αβίβ. Τον Νοέμβριο του 1995, ο Yigal Amir, ένας φοιτητής του ιδρύματος δολοφόνησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν.

Πηγή: Alternative Information Center-AIC

Advertisements

One thought on “Ισραηλινός ακαδημαϊκός: ο βιασμός Παλαιστινίων γυναικών θα απέτρεπε επιθέσεις

  1. […] στο πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν, ο Δρ. Μόρντεκχαϊ Κεντάρ είχε δηλώσει ευθαρσώς σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «το μοναδικό πράγμα που θα […]

    Like

Hit the box !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s