Ομιλία Νετανιάχου στη ΓΣ του ΟΗΕ: Εξίσωσε τη Χαμάς με την ISIS για να δικαιολογήσει τον πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων

netanyahu_warcriminalstickerΚατά την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξίσωσε τη Χαμάς με την ISIS (το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε/ ΙΚΙΛ) παρουσιάζοντας τον πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων ως πόλεμο εναντίον της Χαμάς και ως τμήμα του πολέμου των δυτικών χωρών εναντίον του πολεμικού Ισλάμ, που «όπου κι αν κοιτάξουμε προελαύνει» και θέτει «τις ελπίδες του πλανήτη για ειρήνη σε κίνδυνο». Επιπλέον, κατηγόρησε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για στηρίξη των τρομοκρατών και «αντισημιτισμό» και μίλησε για νέες συμμαχίες του Ισραήλ με κράτη του Αραβικού Κόσμου. Αναλυτικά:

Ο Νετανιάχου παρομοίασε τον κίνδυνο του πολεμικού Ισλάμ με καρκίνο που, αν και μπορεί τώρα να φαίνεται ασήμαντος, εξαπλώνεται, «κάνει μεταστάσεις σε όλο και μεγαλύτερες περιοχές» και θα πρέπει να αφαιρεθεί προτού να είναι πολύ αργά. Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε πολλές από τις χώρες που «ορθώς χαιρέτισαν» την περασμένη εβδομάδα τον Ομπάμα που ηγήθηκε των προσπαθειών αντιμετώπισης της ISIS, επειδή μερικές εβδομάδες νωρίτερα αντιτάχθηκαν στο Ισραήλ όταν αντιμετώπισε τη Χαμάς. «Προφανώς δεν κατανοούν ότι η ISIS και η Χαμάς είναι κλαδιά του ίδιου δηλητηριώδους δέντρου», είναι αμφότερες «φανατικά δόγματα, που θέλουν να επιβληθούν πολύ ευρύτερα των εδαφών που ελέγχουν». Δήλωσε ότι το καταστατικό της Χαμάς ορίζει ως άμεσο στόχο της «να καταστρέψει το Ισραήλ», αλλά έχει έναν ευρύτερο στόχο, «θέλει επίσης ένα χαλιφάτο … άρα όσον αφορά στους ευρύτερους στόχους τους, η Χαμάς είναι η ISIS και η ISIS είναι η Χαμάς».

Προχωρώντας την ισοπεδωτική εξίσωση -στην οποία συμπεριέλαβε τις οργανώσεις: Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, Ας Σαμπάμπ στη Σομαλία, Χεζμπολά στον Λίβανο, Αν-Νούσρα στη Συρία, Στρατός Μαχντί στο Ιράκ, και τα παραρτήματα της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη, στη Λιβύη, στις Φιλιππίνες, στην Ινδία και αλλού- δήλωσε ότι όλο το πολεμικό Ισλάμ φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στον πλανήτη, ακριβώς «όπως μία άλλη φανατική ιδεολογία που ανέβηκε στην εξουσία πριν από οκτώ δεκαετίες», οι Ναζί. «Οι Ναζί πίστευαν σε μια ανώτερη φυλή, οι πολεμικοί Ισλαμιστές πιστεύουν σε μια ανώτερη θρησκεία» και η μόνη πραγματική τους διαφωνία είναι ποιος μεταξύ τους θα είναι ο κυρίαρχος, κατέληξε, δείχνοντας ως πιθανότερο υποψήφιο το Ιράν.

Οι επόμενες 10 παράγραφοι του λόγου του Νετανιάχου είναι αφιερωμένες στη δαιμονοποίηση του Ιράν για να κάνει την εξής μετάβαση στο παλαιστινιακό: «Η μάχη εναντίον του πολεμικού Ισλάμ είναι ενιαία. Όταν το πολεμικό Ισλάμ επιτύχει οπουδήποτε, ενισχύεται παντού. Όταν υποστεί μία ήττα σε ένα μέρος, υποχωρεί παντού. Αυτός είναι ο λόγος που η μάχη του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς δεν είναι μόνο δική μας μάχη. Είναι και δική σας μάχη. Το Ισραήλ αντιμάχεται σήμερα ένα φανατισμό που μπορεί οι χώρες σας να αναγκαστούν να πολεμήσουν αύριο».

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στον καλοκαιρινό πόλεμο στη Γάζα, δήλωσε ότι το Ισραήλ αντιμετώπισε μεταξύ άλλων έναν «πόλεμο προπαγάνδας», καθώς, «ενώ το Ισραήλ χτυπούσε χειρουργικά τους εκτοξευτές πυραύλων και τα τούνελ, τραγικά, αλλά όχι σκόπιμα σκοτώθηκαν παλαιστίνιοι άμαχοι … και αυτό πυροδότησε συκοφαντικές κατηγορίες … μετανιώνουμε για κάθε απώλεια αμάχου. Και η αλήθεια είναι η εξής: Το Ισραήλ έκανε ό,τι μπορούσε για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες των παλαιστινίων αμάχων. Η Χαμάς έκανε ό,τι μπορούσε για να μεγιστοποιήσει τις απώλειες και των ισραηλινών και των παλαιστινίων αμάχων».

Ως «αποδείξεις» των ισχυρισμών αυτών αναφέρει ότι «το Ισραήλ έριχνε φυλλάδια, έκανε τηλεφωνήματα, έστελνε γραπτά μηνύματα, μετέδιδε προειδοποιήσεις στα αραβικά στην παλαιστινιακή τηλεόραση, πάντα για να δώσει τη δυνατότητα στους παλαιστίνιους άμαχους να εγκαταλείψουν τις περιοχές που επρόκειτο να πληγούν». Ενώ, «η Χαμάς τοποθετούσε τις συστοιχίες των πυραύλων της σε κατοικημένες περιοχές και έλεγε στους Παλαιστίνιους να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ … και εκτελούσε αμάχους που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν».

Ο Νετανιάχου προχώρησε λέγοντας ότι η Χαμάς σκόπιμα τοποθέτησε πυραύλους εκεί που ζουν και παίζουν παιδιά και ότι «η βαθιά ηθική διαφορά ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη: το Ισραήλ χρησιμοποιεί τους πυραύλους του για να προστατεύσει τα παιδιά του. Η Χαμάς χρησιμοποιεί τα παιδιά της για να προστατεύσει τους πυραύλους της».

«Αυτό είναι έγκλημα πολέμου», κατήγγειλε και απευθυνόμενος στον πρόεδρο Αμπάς είπε «αυτά είναι τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι συνεργάτες σου της Χαμάς στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας ηγείσαι και της οποίας είσαι υπεύθυνος. Και αυτά είναι τα πραγματικά εγκλήματα πολέμου που θα έπρεπε να έχεις ερευνήσει, ή να έχεις καταγγείλει από αυτό το βήμα την περασμένη εβδομάδα».

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ διαπνέεται από «αντισημιτισμό» και μετατράπηκε σε Συμβούλιο Δικαιωμάτων των Τρομοκρατών

Στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, λέγοντας ότι ερευνώντας το Ισραήλ, αντί τη Χαμάς, για εγκλήματα πολέμου «πρόδοσε την ευγενική του αποστολή να προστατεύει τους αθώους» και «στέλνει έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους τρομοκράτες παντού στον κόσμο: Χρησιμοποιήστε αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Χρησιμοποιήστε τους ξανά και ξανά … Παρέχοντας διεθνή νομιμοποίηση στη χρήση ανθρώπινων ασπίδων, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ μετατράπηκε σε Συμβούλιο Δικαιωμάτων των Τρομοκρατών και θα έχει επιπτώσεις». Συνέχισε λέγοντας ότι ενώ «ζούμε σε έναν κόσμο βουτηγμένο στην τυραννία και την τρομοκρατία» … «εντούτοις σχεδόν τα μισά από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που επικεντρώνονται σε μία μόνο χώρα στρέφονται εναντίον του Ισραήλ, της μοναδικής αληθινής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή».
Αιτία αυτής της στάσης κατά τον Νετανιάχου είναι ο «αντισημιτισμός» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ: «η προκατειλημμένη αντιμετώπιση του Ισραήλ από το Συμβούλιο είναι μία μόνο εκδήλωση της επιστροφής των παλαιότερων προκαταλήψεων του κόσμου. Ακούμε για όχλους σήμερα στην Ευρώπη που ζητούν θαλάμους αερίων για τους Εβραίους. Ακούμε ορισμένους εθνικούς ηγέτες να συγκρίνουν το Ισραήλ με τους Ναζί. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του Ισραήλ. Αυτό είναι αποτέλεσμα αρρωστημένων εγκεφάλων. Και αυτή η αρρώστια έχει όνομα. Λέγεται αντισημιτισμός» και «εξαπλώνεται τώρα στην ευγενή κοινωνία, όπου μεταμφιέζεται ως θεμιτή κριτική στο Ισραήλ».

«Σήμερα το εβραϊκό κράτος δαιμονοποιείται με το λίβελο του απαρτχάιντ και τις κατηγορίες της γενοκτονίας. Γενοκτονία; Σε ποιο ηθικό σύμπαν η γενοκτονία περιλαμβάνει την προειδοποίηση του άμαχου πληθυσμού του εχθρού να φύγει από το σημείο που θα πληγεί;» διερωτάται στη συνέχεια, μεταξύ άλλων ο Νετανιάχου, χωρίς να αναφερθεί στη «λεπτομέρεια» του αποκλεισμού της Γάζας και των σφραγισμένων από το Ισραήλ οδών διαφυγής.

Ιστορική ευκαιρία και «ιστορικός συμβιβασμός»

Στη συνέχεια ο Νετανιάχου ανέφερε ότι, «παρά τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραήλ, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία», καθώς «μετά από δεκαετίες που έβλεπαν το Ισραήλ ως εχθρό τους, ηγετικά κράτη στον αραβικό κόσμο ολοένα και περισσότερο αναγνωρίζουν ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλούς από τους κοινούς κινδύνους: πρωτίστως αυτό σημαίνει το πυρηνικά εξοπλισμένο Ιράν και τα πολεμικά ισλαμιστικά κινήματα που κερδίζουν έδαφος στο σουνιτικό κόσμο».

«Μια ευρύτερη επαναπροσέγγιση ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Αραβικό Κόσμο μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση μιας Ισραηλινο-Παλαιστινιακής ειρήνης. Για να επιτευχθεί αυτή η ειρήνη, πρέπει να κοιτάξουμε όχι μόνο την Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, αλλά και το Κάιρο, το Αμάν, το Άμπου Ντάμπι, το Ριάντ και αλλού».

«Είμαι έτοιμος να κάνω έναν ιστορικό συμβιβασμό, όχι επειδή το Ισραήλ κατέχει μια ξένη γη. Ο λαός του Ισραήλ δεν είναι κατακτητής της Γης του Ισραήλ. Η ιστορία, η αρχαιολογία και η κοινή λογική, όλα μαζί κάνουν ξεκάθαρο ότι είχαμε μια μοναδική σχέση με αυτή τη γη για πάνω από 3.000 χρόνια. Θέλω ειρήνη επειδή θέλω ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μου».

«Αλλά πρέπει να είναι μια γνήσια ειρήνη, που θα βασίζεται στην αμοιβαία αναγνώριση και σε διαρκές καθεστώς ασφάλειας, σε ακλόνητες ρυθμίσεις ασφαλείας στο έδαφος. Επειδή, βλέπετε, η απόσυρση του Ισραήλ από τον Λίβανο και τη Γάζα δημιούργησε δύο θύλακες του πολεμικού Ισλάμ στα σύνορά μας, από τους οποίους εκτοξεύονται δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες στο Ισραήλ. Αυτές οι αφυπνιστικές εμπειρίες μεγιστοποιούν τις ανησυχίες περί ασφάλειας του Ισραήλ αναφορικά με δυνητικές εδαφικές παραχωρήσεις στο μέλλον … Το Ισραήλ δεν μπορεί να επιτρέψει τα εδάφη από τα οποία θα αποσυρθεί να καταληφθούν ξανά από πολεμικούς ισλαμιστές, όπως έγινε στη Γάζα και στον Λίβανο. Αυτό θα τοποθετούσε τους όμοιους της ISIS σε εμβέλεια πυρών –λίγα μίλια- από το 80% του πληθυσμού μας … Αυτός είναι ο λόγος που σε οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία, η οποία προφανώς θα απαιτεί έναν εδαφικό συμβιβασμό, πάντα θα επιμένω το Ισραήλ να είναι σε θέση να υπερασπίζεται το ίδιο τον εαυτό του από κάθε απειλή … Επειδή, ως πρωθυπουργός του Ισραήλ είμαι επιφορτισμένος με την τρομερή ευθύνη να διασφαλίζω το μέλλον του εβραϊκού λαού και το μέλλον του εβραϊκού κράτους».

Η ομιλία του Νετανιάχου κατέληξε ως εξής: «Το παλιό πρότυπο ειρήνευσης πρέπει να επικαιροποιηθεί. Πρέπει να λάβει υπόψη τις νέες πραγματικότητες και τους νέους ρόλους και τις ευθύνες των αράβων γειτόνων μας. Κυρίες και Κύριοι, Υπάρχει μια νέα Μέση Ανατολή. Παρουσιάζει νέους κινδύνους, αλλά και νέες ευκαιρίες. Το Ισραήλ είναι έτοιμο να εργαστεί με τους άραβες εταίρους και τη διεθνή κοινότητα για να αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους και να αρπάξει αυτές τις ευκαιρίες. Μαζί πρέπει να αναγνωρίσουμε την παγκόσμια απειλή του πολεμικού Ισλάμ, την πρωταρχικότητα της διάλυσης της πυρηνικής οπλικής ικανότητας του Ιράν και τον αναντικατάστατο ρόλο των αραβικών κρατών στην πρόοδο της ειρήνευσης με τους Παλαιστινίους».

Αντιδράσεις Παλαιστινίων και ΗΠΑ

Αναφερόμενη στο λόγο του Νετανιάχου η Χανάν Ασράουι, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) είπε ότι πρόκειται για «κατάφωρη χειραγώγηση των γεγονότων» με στόχο την παραπλάνηση των ηγετών του κόσμου «μέσα από ένα συνδυασμό της μισαλλόδοξης γλώσσας, της συκοφαντίας και του επιχειρήματος της συσκότισης».

Ο Σαέμπ Ερεκάτ, επικεφαλής παλαιστίνιος διαπραγματευτής, δήλωσε ότι ο Νετανιάχου «έθαψε» την πιθανότητα της λύσης των δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967 και βάφτισε αντισημίτες όσους τολμούν να αντιπαρατεθούν με το Ισραήλ.

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς Ιζάτ αλ-Ρισίκ δήλωσε: «Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε θύματα της ισραηλινής κατοχής που κατέλαβε τα εδάφη μας και εκδίωξε το λαό μας. Παλεύουμε για ελευθερία και για ανεξαρτησία. Το Ισραήλ είναι εκείνο που στοχεύει αμάχους».

Η εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Ψάκι, δήλωσε αναφορικά με την εξομοίωση από τον Νετανιάχου της Χαμάς με το Ισλαμικό Κράτος (ISIL), ότι αν και οι ΗΠΑ τις θεωρούν αμφότερες τρομοκρατικές οργανώσεις «οπωσδήποτε πιστεύουμε ότι (το Ισλαμικό Κράτος) αποτελεί μία διαφορετικού είδους απειλή για τις ΗΠΑ».

Πηγές: Jerusalem Post & Huffington Post

Advertisements

Hit the box !

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s